Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnost web trgovine. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja kliknite na gumb "Slažem se".

 • Nebeski dar - wellness shop

  Nebeski dar - wellness shop

  U našoj ponudi naći ćete zanimljive wellness proizvode: prirodne kristale i nakit od prirodnih kristala, mirisne štapiće i čunjiće, najkvalitetniji tamjan, knjige za samorazvoj i još puno toga.
  Cijelu ponudu pogledajte u našem web shop-u
  A content display module, that supports several layout modes, such as Tabs. Više
 • Kristal mjeseca

  Kristal mjeseca

  RUŽIČASTI KVARC - Kamen ljubavi
  Legenda kaže da je grčki bog Eros osjetio sažaljenje za ljude kada je vidio da zbog ljutnje koju nose u sebi osjećaju bol i usamljenost. Tada je stvorio ružičasti kvarc u nadi da bi njegova lijepa boja i nježna energija mogla probuditi ljubav i radost među ljudima.

  A content display module, that supports several layout modes, such as Tabs. Više
 • Palo Santo

  Palo Santo

  Sveto drvo
  Palo Santo je mistično drvo koje raste na obali Južne Amerike, a srodno je tamjanu, smirni i kopalu. Miris mu ima slatke note bora, mente i limuna

  Palo Santo uklanja ustajalu, negativnu energiju, pročišćava prostor te podiže vibraciju.
  Više
 • 1
 • 2
 • 3

Moqui kuglice i Boji® kamenje

Na hrvatskom tržištu minerala vlada prilična zbrka i neinformiranost u vezi ovih različitih i zanimljivih kuglica, stoga ćemo objasniti što su to Moqui kuglice, a što Boji® kamenje i Kanzas Pop Rock kamenje. Koji od njih dolaze obavezno s certifikatom i zašto je to tako.

Jako se malo zna o porijeklu Moqui kuglica. U SAD-u većina njih potječe od Navajo pješčenjačkih formacija u državi Utah. Postoje tri drugačija sloja Navajo pješčenjaka. U područjima gdje je postojao dokaz o vrlo malo podzemne vode pronašli su sitne željezne sfere oko zrna pijeska razdvojene na udaljenosti od 5 do 8 cm. Na području s puno podzemne vode, sfere su se udružile u gustim površinama željeznog oksida / pijeska. U međuslojevima se nalaze Moqui.

Uglavnom su to glatki, eliptični ili okrugli oblici zbijenog pješćenjaka oklopljenog ljuskom hematita (željezna ruda). Zovu ih još "Moqui loptice", "kuglice groma" ili "šamansko kamenje" i dolaze u raznim veličinama, od veličine pikule do bejzbol lopte.

Analiza Moqui kuglica pokazala je da su 15,2 % željezo, 83 % silicij, elementi od 0,01 do 0,1 %: aluminij, mangan, zink, titan, magnezij, kalcij, natrij, kalij, cirkonij, barij; elementi u tragovima: olovo, bakar, vanadij, krom, nikal, kobalt i srebro

Nazvani su po Moqui Indijancima koji su prebivali na zemlji gdje su nađene kuglice.

Pronađene su tijekom iskopavanja drevnih ruševina diljem svijeta, neki arheolozi vjeruju da su ih stoljećima koristili šamani i drugi mistici. Postoje različite teorije kako su formirane. Neki geolozi vjeruju da su nastale prije 130 do 155 milijuna godina.

Prema izvorima na Hopi jeziku riječ "moqui" znači "onaj koji je otišao (preminuo)". Legenda kaže da su se preminuli preci Hopi Indijanaca jugozapadnog SAD-a igrali s tim "kuglicama" navečer kada su duhovi smjeli posjetiti zemlju, međutim kada bi izašlo sunce morali su se vratiti u raj, ali su za sobom ostavljali kuglice kako bi njihovi bližnji znali da su sretno i dobro.

Moqui kuglice dolaze u paru. Kuglica negativnog polariteta je ženska energija, a kuglica pozitivnog polariteta je muška energija. Vizualno se često teško razlikuju, jer nije pravilo da je grublja i robusnija kuglica muške energije, pa je ponekad polaritet potrebno utvrditi viskom. Na naše energetsko polje, auru i cijeli organizam djeluju izvrsno htjeli mi to ili ne.

Prožimajući naš organizam čistom, usklađenom energijom u nama spajaju sve ono što treba biti skupa i dovode u ravnotežu našu mušku i žensku energiju. Kako se „družimo“ s njima s vremenom dolazi do pomlađivanja stanica, kože i organa.

Moqui kuglice ili šamansko kamenje donose znanje drevnih vremena. Jako stimuliraju chi energiju, životnu energiju. Pokreću sve čakre. Stvaraju ravnotežu yin i yang energije u našem tijelu. Dovode nas u kontakt s našom tjelesnom prirodom. Pomažu nam pokrenuti se, izvrsne su za uzemljenje i centriranje.

Fizički su korisne za vene, arterije, mišićni i imuni sistem. Imaju veliku zaštitnu ulogu kod raznih psihičkih napada i raznih drugih sila koje nam remete ravnotežu.

Moqui kuglicama odgovara sunce, pun mjesec i društvo kristala.

Ako su u paru, nije ih nikada potrebno energetski čistiti, prazniti ili puniti, jer se to događa automatski u društvu kuglice suprotnog polariteta. Ako vam se Moqui kuglice fizički zaprljaju, slobodno ih operite čistom vodom, kao što ih kiša opere u njihovom prirodnom staništu, a zatim ih obrišite pamučnom krpom i stavite na sunce.

Moqui kuglice ne dolaze s certifikatom i prilično im je povoljna cijena. Međutim, govori se da će uskoro područje na kojemu se nalaze postati zaštićeno područje, što bi u bliskoj budućnosti moglo znatno promijeniti cijelu situaciju oko njihove dostupnosti i cijene.

Moqui kuglice možete potražiti u našem WebShop-u.

Moqui kuglice nisu Boji® kamenje! (Vidi sliku: Boji - lijevo, Moqui - desno)

To je kamenje potpuno različitog sastava, Moqui kuglice su željezni oksid (Fe2O3), a Boji® kamenje je željezni sulfid (FeS2), (markasit, pirit).

Boji® kamenje nalazimo u SAD-u na području Kanzasa, dolazi u paru. Žensko kamenje je obavezno glatko i često spljošteno na polovima. Muško kamenje je "čupavije" zbog minerala markasita. Markasit ima isti sastav kao pirit, ali drugačiju strukturu koja daje taj "čupavi" izgled. Za razliku od Moqui kuglica kod Boji® kamenja je vrlo uočljiva razlika izmađu muške i ženske kuglice i uvijek se vizualno prepoznaju.

Također se odmah osjeti i blago magnetno svojstvo.

Navodno, ako ovo kamenje ubacimo u vatru, ono će eksplodirati (nismo probali). Također, ako ga zarežemo ili udaramo, stvorit će se iskre i sumporni miris po paljevini.

O Boji kamenju više pročitajte OVDJE

U cijeloj priči postoji i treće kamenje koje dolazi u paru, a zove se Kanzas Pop Rock. Kanzas Pop Rock je također željezni sulfid (FeS2) kao i Boji® kamenje i nalazimo ga u SAD-u na području Kanzasa.

Pop Rock kamenje dolazi bez certifikata.

Minerološki gledano „Kanzas Pop Rock“ i „Boji kamenje“ su po sastavu i strukturi potpuno isto kamenje, s istog područja iz Kanzasa, ali je Boji® kamenje, kamenje zaštićenog imena (trademark) pročišćeno je astralnim svjetlom i aktivirano zemaljskom esencijom i prodaje se samo i jedino s certifikatom, što Boji kamenju, naravno, znatno povisuje cijenu kao i svim „markama“ kojima plaćamo „ime“.

Certifikat Boji® kamenja pogledajte ovdje.

Što je u stvari taj Trademark i što to sve znači u ovom slučaju?

Trademark je isključivo pravo priznato za ime (u ovom slučaju „Boji“) koje služi za razlikovanje proizvoda jedne osobe od proizvoda ostalih osoba u gospodarskom prometu. Trademark osigurava vlasniku isključivo pravo na stavljanje u promet proizvoda obilježenih njime. Zaštita trademarkom predstavlja učinkovito tržišno sredstvo kojim proizvođač štiti sredstva koja je uložio u promidžbu i marketing svojih proizvoda.

Dakle, naziv Boji® patentirala je i zaštitila američka prodavačica, nakon čega je nagomilala veliku količinu kuglica markasita koje se mogu naći na području Kanzasa. U svom promotivnom materijalu ukazuje na važnu činjenicu da to kamenje nema nikakve veze s piritom.

Što je u stvari i prilično točno, jer markasit ima istu kemijsku formulu kao pirit, ali drukčiju unutarnju strukturu. Markasit ima tendenciju biti nestabilniji nego pirit i može se početi mrviti ako ga kroz duže vremensko razdoblje ne izložimo zraku. Ta prilično nepoželjna osobina (koja je opisana kao "Boji smrt") može se izbjeći jednim „posebnim tretmanom“; povremenim trljanjem kamena među prstima ili dlanovima i na taj način dobiva potrebni zaštitni sloj ulja.

Nadalje, spomenuta prodavačica je stvorila auru mistike oko tog minerala i uvjetovala certifikat pri prodaji istog, kako bi mogla zaračunati ne baš malu cijenu. U međuvremenu je ušla u nekoliko "isključivih tržišnih sporazuma" s prodavačima drugih zemalja i krenula je upozoravati ljude koji su bili u poslu s kamenjem da ne koriste ime "Boji" za markasit kuglice koje nisu bile kupljenje od nje.

Čak je objavila i poseban letak u kojemu objašnjava kako je pobijedila u tužbi od 20.000 USD protiv nekoga tko je bio tako smiješan i usudio se upotrebljavati ime "Boji" za kamenje koje nije kupio od nje. S njezinog gledišta i poslovno, ovakvo ponašanje je opravdano s obzirom na uložen trud i sredstva oko cijelog proizvoda i zaštite imena Boji.

Iz tog se razloga kod drugih prodavača počelo koristiti ime "Pop Rock" kao protudjelovanje Boji-dami za malo grubu tržišnu igru i taj je naziv postao široko prihvaćen kod mnogih obožavatelja tih atraktivnih malih markasita.

Dakle „Kanzas Pop Rock“ i „Boji kamenje“ su minerološki gledano po sastavu i strukturi potpuno isto kamenje, s istog područja iz Kanzasa, ali postoji jedna nemjerljiva razlika.
Ezoterična razlika!
Boji kamenje prolazi posebnu pripremu tajnih ezoteričnih znanosti. Izmijenjeno je čišćenjem i punjeno tijekom mnogih dana, pročišćeno astralnim svjetlom i aktivirano zemaljskom esencijom. I zato je Boji kamenje poseban spremnik energije i magične moći kakvu nema niti jedno drugo kamenje i to se osjeća istoga trena.
Oduševljenje, veliko oduševljenje svakoga tko ih vidi i primi u ruke.

Probali smo sve: i Moqui kuglice i Pop Rock i Boji® kamenje i možemo vam reći da je Boji® kamenje uistinu posebno na način koji se ne može opisati riječima. Jednostavno ih morate probati.
Time ne želimo umanjiti vrijednost niti jednog od navedenih kamenčića jer svaki od njih ima sebi svojstveno djelovanje.
Pokušali smo biti neutralni u informacijama, čak i kritični, i omogućiti vam priliku da se sami upoznate i s jednim, i s drugim i trećim kamenčićima. Vi izaberite one koji vama najviše odgovaraju.

Mi ćemo se i dalje truditi imati neutralan stav i pružati vam prave informacije i priliku da u našoj trgovini nađete vrhunske primjerke kristala i svih posebnih kamenčića.

 

 

 

 

Pretraži trgovinu

Slikovna tražilica kristala

WebShop - izdvojeno

Košarica

 x 

Košarica je prazna

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk