Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnost web trgovine. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja kliknite na gumb "Slažem se".

 • Nebeski dar - wellness shop

  Nebeski dar - wellness shop

  U našoj ponudi naći ćete zanimljive wellness proizvode: prirodne kristale i nakit od prirodnih kristala, mirisne štapiće i čunjiće, najkvalitetniji tamjan, knjige za samorazvoj i još puno toga.
  Cijelu ponudu pogledajte u našem web shop-u
  A content display module, that supports several layout modes, such as Tabs. Više
 • Kristal mjeseca

  Kristal mjeseca

  RUŽIČASTI KVARC - Kamen ljubavi
  Legenda kaže da je grčki bog Eros osjetio sažaljenje za ljude kada je vidio da zbog ljutnje koju nose u sebi osjećaju bol i usamljenost. Tada je stvorio ružičasti kvarc u nadi da bi njegova lijepa boja i nježna energija mogla probuditi ljubav i radost među ljudima.

  A content display module, that supports several layout modes, such as Tabs. Više
 • Palo Santo

  Palo Santo

  Sveto drvo
  Palo Santo je mistično drvo koje raste na obali Južne Amerike, a srodno je tamjanu, smirni i kopalu. Miris mu ima slatke note bora, mente i limuna

  Palo Santo uklanja ustajalu, negativnu energiju, pročišćava prostor te podiže vibraciju.
  Više
 • 1
 • 2
 • 3

Prinknash tamjan

Prinknash tamjan – najkvalitetniji tamjan

Prinknash tamjan dobio je naziv po Prinknash opatiji koja se nalazi u Gloucesteru u kojoj živi zajednica rimokatoličkih monaha benediktinaca koji pripadaju Subiaco Kongregaciji u okviru Međunarodne benediktinske konfederacije s bazom u Sant'Anselmu u Rimu.  Život im je reguliran pravilima sv. Benedikta koja su napisana prije 1500 godina u Italiji.

Bio je to, nakon Biblije, najutjecajniji kršćanski dokument u Europi u srednjem vijeku, a ima važnost još i danas.

Monaški dan odmjeren je izmjenom molitve i rada, a rad se smatra produžetkom molitve. Kod sv. Benedikta rad je i dobro sredstvo protiv ljenčarenja, međusobno služenje, odgovor na konkretne potrebe samostana i svijeta. Sve što rade, rade s ljubavlju.

Zajednica benediktinaca iz Prinknash opatije počela je izrađivati tamjan početkom prošlog stoljeća. Receptura je do danas ostala tajna, ali je glavni sastojak poznat kao Gum Olibanum ili smola tamjana koja se formira na kori boswellia stabala koja rastu u Africi, najviše u Somaliji i Eritreji. To je osnovni sastojak tamjana.

Tajna Prinknash tamjana leži u znanju i vještini kako pomiješati eterična ulja i smole da se dobije poznati ugodan, slatki miris umjesto neugodnog mirisa paljevine.

Mješavine su izrađene po davno utemeljenim i jako tajnim receptima. Monasi su razvili jedinstvene postupke miješanja najčišće arapske smole tamjana s dragocjenim eteričnim uljima i začinima i kreirali vrhunske recepture.

Zbog iznimne kvalitete Prinknash tamjan koristi se u crkvama i katedralama diljem svijeta, a tijekom vremena proširio se glas o njegovoj kvaliteti i finom mirisu te tako ušao i u domove na svim kontinetima.

Do danas su benediktinci utemeljili visoki standard proizvodnje i stekli veliki ugled u izradi tamjana, pa je tako Prinknash tamjan postao jedan od najcjenjenijih tamjana na svijetu.
Iznimna nam je čast što vam možemo predstaviti ovako poseban proizvod. Svatko tko je ikada koristio tamjan kada upali Prinknash tamjan odmah će primjetiti veliku razliku. Nema onih crvenih, plavih umjetnih boja i raznih kemija kao kod ostalih tamjana. U njegovom mirisu osjeća se čista priroda, odvest će vas na mirisne, cvjetne, medene i tople livade. Tijekom cijelog vremena izrade vladaju brižnost, ljubav i mirna, čista energija molitve koja će se širiti vašim domom.

Prinknash tamjan možete kupiti u našem WebShop-u   Kliknite link

Za tamjanice   Kliknite link

 

Ugljen za tamjan

Brikete ili diskove ugljena patentirao je amerikanac Ellsworth Zwoyer davne 1897. g. , ali stvarnu pozornost dobili su 1920-tih kada je pionirski proizvođač vozila Henry Ford odlučio dobro iskoristiti piljevinu i drvene komadiće koji nastaju pri proizvodnji u njegovim tvornicama.
Precizne metode stvaranja diskova ili briketa razlikuju se među proizvođačima, ali svi su izrađeni koristeći piljevinu i drvene komadiće. Ovaj materijal se polako spaljuje uz ograničeno prisustvo kisika, nakon što je postupak završen, dobiveni materijal se drobi i miješa s drugim sastojcima. Potom se kaša lijeva u kalupe željenog oblika i stavlja na sušenje.
Proizvedeni diskovi ugljena mogu izgledati prilično slično, međutim, nemaju svi ista svojstva.

Excelsior diskovi ugljena su brzo zapaljivi, bez dima, bez mirisa, tako da se ne miješaju s mirisom tamjana, također su i dugo gorući.
U proizvodnji Excelsior ugljena koriste se isključivo odbačene grane pri obrezivanju voćnjaka jabuka. Ovakav postupak osigurava opskrbu drvetom bez i jednog srušenog šumskog stabla i bez gubitka šumskog područja.

Izborom Excelsior ugljena za tamjan pokazujemo da volimo i poštujemo prirodu. Hvala vam.

Ugljen za tamjan možete kupiti u našem WebShop-u    Kliknite link

 

 

 

 

Pretraži trgovinu

WebShop - izdvojeno

Košarica

 x 

Košarica je prazna

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk