Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnost web trgovine. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja kliknite na gumb "Slažem se".

 • Nebeski dar - wellness shop

  Nebeski dar - wellness shop

  U našoj ponudi naći ćete zanimljive wellness proizvode: prirodne kristale i nakit od prirodnih kristala, mirisne štapiće i čunjiće, najkvalitetniji tamjan, knjige za samorazvoj i još puno toga.
  Cijelu ponudu pogledajte u našem web shop-u
  A content display module, that supports several layout modes, such as Tabs. Više
 • Kristal mjeseca

  Kristal mjeseca

  RUŽIČASTI KVARC - Kamen ljubavi
  Legenda kaže da je grčki bog Eros osjetio sažaljenje za ljude kada je vidio da zbog ljutnje koju nose u sebi osjećaju bol i usamljenost. Tada je stvorio ružičasti kvarc u nadi da bi njegova lijepa boja i nježna energija mogla probuditi ljubav i radost među ljudima.

  A content display module, that supports several layout modes, such as Tabs. Više
 • Palo Santo

  Palo Santo

  Sveto drvo
  Palo Santo je mistično drvo koje raste na obali Južne Amerike, a srodno je tamjanu, smirni i kopalu. Miris mu ima slatke note bora, mente i limuna

  Palo Santo uklanja ustajalu, negativnu energiju, pročišćava prostor te podiže vibraciju.
  Više
 • 1
 • 2
 • 3

ŠUNGIT - Shungite

gustoća: 1,5-2,4 t/m3
tvrdoća: 3,5 - 4
boja: crna, sivo-crna
kemijski sastav: Ugljik - 20 - 95%, Silicij - 5 – 60%, Aluminij - do 4%, Željezo - do 3,5%, Magnezij - do 3,5%, Kalij - do 12%, Sumpor - do 1,2%, Kalcij do 0,58%, Fosfor - do 0,34%, i mnogi drugi makro i mikroelementi.

Šungit (shungite) je prirodni mineral, u osnovi je ugljik specifične strukture. Zovu ga još „kamen života“. Vjeruje se da je star više od 2 milijarde godina. Porijeklo šungita još uvijek je zagonetno, čak postoji egzotična pretpostavka da je ostatak planeta Faeton koji je nekada postojao u našem Sunčevom sustavu.

Jedino nalazište je u republici Kareliji, Rusija.

Povijest uporabe šungita

Prvi puta se službeno spominje njegova čudotvorna snaga početkom 17 st. u  dokumentima povezanim s imenom Marfe Ivanovne, carice Ksenije Romanove (1596-1631).

U progonstvu u Tolvuyskiy Sovkhoz, u Republici Kareliji bila je na granici smrti, te su joj seljaci pokazali čudotvorni izvor vode “nastale na crnom kamenu”.  Oni su se liječili tom vodom od starih vremena. “Živa voda” pomogla je i Kseniji Romanovoj da se izliječi i rodi zdravog sina, Mikaila Fjodorovića Romanova, prvog ruskog cara iz kuće Romanov, koji su vladali Rusijom više od 300 godina. Poslije toga izvor su nazvali „caričin izvor“, ali uskoro se na njega zaboravilo i dalje su ga koristili samo lokalni stanovnici.

Nakon 100 godina, 1714. g. car Petar Veliki je u tom kraju pokrenuo proizvodnju bakra, a legenda kaže da se teško bolesni radnik izliječio za 3 dana nakon što je pio vodu s čudesnog izvora.

Car Petar Veliki je naredio da se izvor istraži, a istraživanje je pokazalo da je voda protjecala kroz nalazište šungita. Pored izvora je sagradio dvorac i lječilište koje je dobilo naziv „Marsijalne vode“.

1717-1719 g osobni liječnici cara Petra  proučavali su sustav “marsijalnih voda”. Oni su izjavili da su ove vode korisne za liječenje niza bolesti. Pošto se pokazalo da šungit preko kojeg je protjecala voda ima antiseptička svojstva,  car je naredio  da svaki vojnik nosi komad šungita koji su stavljali u posudu s vodom i tako dobijali zdravu vodu bez bakterija.

Znanstvena istraživanja

Krajem 20 st. znanost je djelomično objasnila podrijetlo iscjeliteljskog djelovanja šungita. Utvrđeno je da se ovaj mineral najvećim dijelom sastoji od ugljika i to u formi kuglaste strukture, tzv. fuleren (C-60).

Do skora se smatralo da ugljik ima tri oblika postojanja: dijamant, grafit i karbin.

Ove tvari se razlikuju svojom molekularnom građom.

Četvrta alotropska modifikacija ugljika je fuleren koji se sastoji od kuglastih molekula s više od 40 atoma ugljika. Loptastu površinu stvaraju šesterokuti i peterokuti, poput strukturne površine nogometne lopte.  Priroda je zadala točan redosljed ovog povezivanja: svaki šesterokut graniči s tri šesterokuta i tri peterokuta, a svaki peterokut graniči samo sa šesterokutima. Atomi ugljika koji stvaraju površinu kugle međusobno su povezani jakom vezom.

Naziv “fulleren” dobio je prema čuvenom američkom arhitektu Fulleru Buckminsteru, otkrivaču geodetske kupole.

Fuleren je najprije otkriven u znanstvenim laboratorijima prilikom modeliranja svemirskih procesa, a tek je kasnije otkriven i u Zemljinoj kori. O važnosti ovog otkrića govori i činjenica da je znanstvnicima  koji su se bavili ovom temom prof. Robertu F. Curlu, prof. Sir Haroldu W. Krotou i prof. Richardu E.Smalleyu 9. listopada 1996. Švedska kraljevska akademija znanosti odlučila dodijeliti Nobelovu nagradu za kemiju za njihovo otkriće o fulerenima.

Fulereni C-60 snažan antioksidant i lijek budućnosti

Znanstvenici su otkrili velika antioksidativna svojstva fulerena, ugljika C-60. On  je 270 puta snažniji antioksidant od vitamin C, također i jači od vitamina E. Neki ga znanstvenici nazivaju i „supervitaminom E“  jer se uspješno otapa u ulju. Zbog svog oblika fulereni se lako vežu za molekule slobodnih radikala. U eksperimentima je dokazano da jedna molekula C-60 na sebe može vezati čak i do 34 molekule slobodnih radikala. Fulereni se mogu integrirati s velikim brojem oksidativnih molekula, a da to ne dovede do njihove značajne promjene. Velika prednost primjene fulerena rastopljivih u vodi kao medicinskih antioksidanata je u njihovoj sposobnosti da se ubace u mitohondrije stanice i druge dijelove gdje nastaju slobodni radikali. Fulereni se smatraju potencijalnim lijekom za razne bolesti uključujući i suzbijanje raka.

Još jedna primjena C-60 u medicini je prenošenje lijeka samo na područje u tijelu koje je potrebno liječiti bez da se lijek apsorbira u druge dijelove tijela gdje nije potreban. Znanstvenici su otkrili da dio tijela koji je pogođen nekom bolešću ima različitu razinu pH vrijednosti od zdravog tkiva. Moguće je molekule ugljika C-60 vezati za molekule drugih elemenata koje se neće apsorbirati u zdravom tkivu već tek kad dođu na pogođeno tkivo (pametne tablete).

Također su provedena  istraživanja o predoziranju i toksičnosti kojima je utvrđeno da je C60 neotrovan i da nema nikakvih opasnosti  pri korištenju.  Naprotiv, 2012.otkriveno je da se štakorima kojima su se davale velike doze C60 produžio životni vijek za govoto 100 % bez ikakvih toksičnih učinaka.

Pročišćavanje vode pomoću šungita

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, voda sadrži 13 tisuća potencijalno toksičnih elemenata; 80 % oboljenja prenosi voda; od njih svake godine umire 25 milijuna ljudi.

Glavni izvori zagađenja vodenih rezervi donijela je civilizacija.

Šungit čisti vodu praktično od svih štetnih organskih tvari, bakterija, mikroorganizama,  uključujući naftne derivate i pesticide.

Šungit pročišćava vodu od nitrata i nitrita, viška bakra, magnezija, željeza, u potpunosti od jajašaca parazita, uklanja zamućenost, razne okuse i mirise. Zasićuje vodu solima kalcija, magnezija, te mikroelementima do koncentracije koja je optimalna za organizam čovjeka, dezinficira vodu bez primjene klora ili ultraljubičastog zračenja.

Tijekom nekoliko godina istraživanja djelovanja ove vode na zdravlje ljudi, došlo se do zaključka da posjeduje preventivno i jedinstveno iscjeliteljsko djelovanje.

Regenerira, revitalizira tkiva i sveukupnu energetiku organizma.

Oboljenja za koja je dokazana korist od šungitne vode: impotencija, anemija,  alergije, astma, oboljenja probavnog sustava, bolesti bubrega, bolesti jetre,  dijabetes, žučni kamenci, bolesti žuči, oslabljen imunitet, bolesti gušterače, prehlada, bolesti srca i krvotoka, sindrom kroničnog umora, kožne bolesti, artritis, osteoartritis, proširene vene, bolesti živčanog sustava.

Dakle, šungitna voda ne samo što postaje čistom pitkom vodom, nego i molekularno-koloidnom otopinom hidratiziranih fulerena koji su sastavni dio nove generacije lijekovitih i preventivnih sredstava s višestrukim djelovanjem na organizam.

Jedan od primjera takvog djelovanja je antihistaminski efekt koji daje šungitna voda. Otkriveno je da se pri uporabi vode nivo histamina u krvi, koji ima glavnu ulogu u razvoju većine alergija, znatno smanjuje.

Kako pripremiti šungitnu vodu

Potrebna količina šungita za 1 litru vode je 75 do 100 g. Šungit najprije isperite pod tekućom vodom.

U staklenu posudu natočite vodu i stavite u nju isprani šungit u odgovarajućoj količini. Da bi se dobila iscjeljujuća svojstva, voda sa šungitom mora stajati 48 do 72 sata ili 2 do 3 dana. Odstajalu vodu pretočite u drugu staklenu posudu, a isti šungit isperite, prelijte s novom količinom vode i opet čekate 2 do 3 dana.

Zbog određenog perioda čekanjaod 2 do 3 dana, trebate na vrijeme isplanirati svoje dnevne potrebe za vodom. Ukoliko su to 2 litre dnevno, ili ćete odjednom staviti u veliku posudu 6 litara vode i 500 g šungita, ili ćete svaki dan staviti po 2 litre vode s oko 180 g šungita. Svatko će pronaći svoj stil.

Kamenje šungita potrebno je jedanput mjesečno staviti na sunce.

Ukoliko svakodnevno koristite pročišćenu šungitnu vodu,  šungit je potrebno  zamijeniti novim kamenjem svakih 6 mjeseci.

Preporučuje se popiti najmanje 2-3 čaše dnevno, odnosno, za svoju dnevnu potrebu za vodom osigurati si zdravu, pročišćenu živu vodu.

Šungitnom vodom možete se umivati, stavljati obloge, raditi kupke.

Čudesna svojstva piramide

Od davnih dana ljudi pokušavaju odgonetnuti zagonetke piramida, misleći da su u njima kodirane tajne koje će promijeniti formu ljudske civilizacije.

Astronomi su vidjeli u piramidama zemaljski model Svemira. Genetičari, model osnove svega živog, molekule DNK. Arhitekti i građevinari ne mogu do kraja objasniti na koji su način građene. Fantastičari misle da orijentacija piramida na zvijezdu Sirius označava da je život na Zemlju došao baš od tamo.

Do današnjih dana mnogi znanstvenici napravili su razna istraživanja i došlo se do različitih otkrića; u piramidama se trupla ne raspadaju, već se mumificiraju; ništa se ne kvari, samo se suši; stari žileti nakon 24 sata postaju ponovo oštri; voda ne smrzava, iako je na temperaturi od -38°C; voda koja je neko vrijeme u piramidi pomaže jačanju imuniteta i ne dopušta starenje organizma.

Eksperimentalno je bilo dokazano da se u tvarima koje su bile unutar piramide, makar i neko kratko vrijeme, znatno smanjuje toksičnost, radioaktivnost, količina i sadržaj virusa i bakterija.

Popis čudesnih svojstava i pojava mogao bi se nastaviti u nedogled.

Piramide od šungita

Znanstveno zabilježena svojstva piramida potpuno se odnose i na šungitne piramide. U ovome slučaju magična snaga piramida se pojačava svojstvima šungita, imaju snažno energetsko djelovanje na sva živa bića, a čak i na nežive predmete. Otkriveno je da  promjer djelovanja pozitivnog biopolja oko šungitnih piramida prelazi promjer djelovanja polja oko piramida izrađenih od drugih materijala. Šungitne piramide imaju promjer djelovanja i više od 5 metara, ovisno od njenih dimenzija.

Piramida ima najefikasniji učinak na čovjeka kada se on nalazi u opuštenom stanju.

Energija piramida ulazi u rezonanciju s frekvencijom stanice i pomaže joj u postizanju energetske ravnoteže. Kao rezultat kontinuiranog djelovanja, dolazi do niveliranja energetike organizma, punjenje energijom i ojačavanje biopolja čovjeka.

Šungitna piramida smanjuje negativno djelovanje vanjske okoline, odbija i neutralizira geopatogena zračenja.  U blizini piramide čovjeku jača imunitet , koncentracija, poboljšava se opće zdravstveno stanje, nestaje živčana napetost, glavobolja, nesanica.

Piramidu je potrano svakih mjesec dana staviti van na svježi zrak i sunce kako bi se regenerirala.

Šungitne piramide mogu biti polirane i nepolirane, ali to ne mijenja njihova svojstva. Polirane piramide ljepše izgledaju, a nepolirane možete koristiti i za pravljenje šungitne piramidalne vode.

Piramidalna voda

Aktivirana piramidalna šungitna voda ima pojačano čudesno djelovanje na ljudski organizam, jer su se udružile moć piramide i šungita.

Za pripremu vode napunjene energijom piramide na dno posude od 3 litre stavite malu šungitnu piramidu veličine baze 3 cm i natočite vodu. Posuda s vodom treba stajati na svijetlom mjestu 48 sati, nakon čega se voda pretvara u živu biološki aktivnu vodu.

Istraživanja su pokazala da za ovo vrijeme dolazi do maksimalne strukturizacije i mineralizacije vode, pojačava se njena biološka aktivnost.

Za podizanje opće vitalnosti i pomlađivanje organizma preporuča se piti 3 puta dnevno 100 do 150 g piramidalne vode.

Uporaba šungita - očuvanje zdravlja i poboljšanje kvalitete života

Uz izvanredno blagotvorno djelovanje šungitne pročišćene žive vode i šungitnih piramida svakako treba navesti dobrobit od uporabe i ostalih predmeta od šungita. Kugle i kocke, također,  neutraliziraju povećana štetna zračenja kojima je izložen čovjek u suvremenim visoko-tehnološkim uvjetima života. Dovoljno ih je držati u prostoru i na mjestima na kojima se boravi, uz računalo ili druge slične uređaje da bi se u prostoru smanjila tenzija i dekoncentracija izazvana povećanom količinim zračenja.

Pod djelovanjem šungita na organizam u stanicama tijela dolazi do procesa regeneracije. Bioenergetičari tvrde da je dovoljno nositi 5-10 dana privjesak ili bilo koji drugi nakit od šungita  i da se obnavlja biopolje čovjeka koje je bilo poremećeno stresom i negativnim emocijama.

Šungitna žezla

Cilindri od šungita, tzv. faraonska žezla koriste se za jačanje protoka energije kroz naše tijelo i za harmoniziranje. Jedan cilindar je od šungita i predstavlja Yin, žensku energiju, Mjesec – drži se u lijevoj ruci. Drugi cilindar je od tulikivia i predstavlja Yang, mušku energiju, Sunce  – drži se u desnoj ruci.

Žezla u rukama faraona Mycerinusa i Tuthmosisa III

Sjednite opušteno, ali uspravnih leđa i neprekriženih nogu. Uzmite žezla svaki u odgovarajuću ruku i stavite ruke na koljena. Zatvorite oči. U početku ih koristite 2 puta dnevno, u jutro i navečer,  po 5 minuta, sve dok postupno ne dođete do 2 puta po 15 minuta. Koristite ih svakodnevno 14 dana, a nakon toga napravite pauzu od 2 tjedna.

Šungit uistinu ima čudotvorno djelovanje na organizam i postaje sve popularniji zbog mnogih ljekovitih svojstava. Odlična je zaštita od elektromagnetskih zračenja , jaka zaštita od psihičkih napada, štiti, pročišćava i obnavlja ljudsko energetsko polje.  Pomaže smiriti emocije, smanjuje stres i  promjene raspoloženja.

Aura snimljena prije tretmana

   aura

 Aura snimljena nakon 5 minuta držanja šungitnih žezla

Izvrstan za uzemljenje, pomaže kod problema s cirkulacijom, anemijom i ostalih krvnih poremećaja. Ima protuupalno djelovanje, smiruje probleme s mišićima, ubrzava ozdravljenje. Šungit čovjeku vraća vitalnost i pomlađuje organizam. Ublažava glavobolju, bol u križima, reumu, uklanja neurološka stanja, normalizira san, stabilizira krvni tlak, poboljšava funkciju respiratornog sustava, jača imunitet, pojačava aktivnost, uključujući i seksualnu.

Brojna istraživanja potvrdila su jedinstvena svojstva šungita i s pravom ga zovu „lijekom 21. Stoljeća“.

 

Proizvode od šungita možete kupiti u našem WebShop-u   Kliknite link

 

 

 

 

 

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk