Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnost web trgovine. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja kliknite na gumb "Slažem se".

 • Nebeski dar - wellness shop

  Nebeski dar - wellness shop

  U našoj ponudi naći ćete zanimljive wellness proizvode: prirodne kristale i nakit od prirodnih kristala, mirisne štapiće i čunjiće, najkvalitetniji tamjan, knjige za samorazvoj i još puno toga.
  Cijelu ponudu pogledajte u našem web shop-u
  A content display module, that supports several layout modes, such as Tabs. Više
 • Kristal mjeseca

  Kristal mjeseca

  RUŽIČASTI KVARC - Kamen ljubavi
  Legenda kaže da je grčki bog Eros osjetio sažaljenje za ljude kada je vidio da zbog ljutnje koju nose u sebi osjećaju bol i usamljenost. Tada je stvorio ružičasti kvarc u nadi da bi njegova lijepa boja i nježna energija mogla probuditi ljubav i radost među ljudima.

  A content display module, that supports several layout modes, such as Tabs. Više
 • Palo Santo

  Palo Santo

  Sveto drvo
  Palo Santo je mistično drvo koje raste na obali Južne Amerike, a srodno je tamjanu, smirni i kopalu. Miris mu ima slatke note bora, mente i limuna

  Palo Santo uklanja ustajalu, negativnu energiju, pročišćava prostor te podiže vibraciju.
  Više
 • 1
 • 2
 • 3

Zidovi od magle

Email
dafbcc7c23598278391d88f13f86db36.jpgdafbcc7c23598278391d88f13f86db36.jpg
Kat.broj : K1024
117,00 kn
Opis

Naslov:  Zidovi od magle

Autor: Dražen Jerabek

Info: B5 format, 288 stranica, meki uvez

O najvećoj tabu temi modernog društva, temi „smrti“ i „umiranja“ koja ima izravan utjecaj na odgoj, obrazovanje, etičnost i duhovnost naše zajednice

Knjiga Zidovi od magle predstavlja neku vrstu hrvatske inačice Života poslije života, slavne knjige Raymonda Mooodyija koja tematizira fenomen „tik do smrti“ ili povratka iz onostranog. Istovremeno, Zidovi od magle svojim autentičnim sadržajem popunjavaju prazninu izdanja takve vrste kod nas ali i u svijetu.
Dražen Jerabek je, naime, tri godine svakodnevno komunicirao s umirućom ili teško bolesnom djecom od 10 do 14 godina na odjelima onkologije dviju zagrebačkih bolnica kojima se u knjizi ne navode imena jer dnevnički zapisi koje je Dražen vodio dijelom dotiču, osvrću se i kritiziraju postojeći bolnički sistem, ali i ukupnu društvenu klimu koja je od smrti i procesa umiranja stvorila tabu temu. No najveći dio knjige ipak nije kritika, već brižno i s ljubavlju sakupljene poruke s onu stranu zidova od magle.

Zidovi od magle sadrže i opsežan prikaz hrvatskih iskustava „tik do smrti“, otvara raspravu o etičnosti prakse transplantacije organa, te se bavi posljedicama predrasuda i nesporazuma koji se u hrvatskom društvu javljaju upornim tabuiziranjem pojma smrti.

Negiranjem čovjekove osobnosti kao duhovnog bića čija egzistencija ne završava umiranjem tijela, neprihvaćanjem pozitivnih iskustava „tik do smrti“ kod tisuće i tisuće klinički umrlih ljudi, podržava se i održava stalni strah spram smrti.

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk